Footer Anti-spam a la Conectoo

Dupa cum anuntam in postul anterior ca intentionam, am integrat in footerul mesajelor trimise de Conectoo toate informatiile necesare privind politica anti-spam si de securitate a datelor, informatii despre whitelistarea adreselor prin adaugarea in address book, optiunea de dezabonare sau raportare a mesajului ca spam, precum si informatiile necesare pentru a fi conformi cu cerintele CAN-SPAM.

Footerul standard arata acum cam asa:

Footer anti-spam

Il utilizam deja de 2 saptamani si rezultatele sunt pozitive: nu ne-au fost semnalate nici un fel de probleme legate de procesul de dezabonare, iar cativa dintre cei care l-au primit chiar ne-au scris pentru a ne informa ca nu s-au abonat la respectivul newsletter. Numarul acestora ramane insa in continuare extrem de mic fata de numarul total de abonati, dar e bine daca astfel reusim sa mentinem listele cat mai curate.

La raportarea unui astfel de posibil spam, adresa abonatului este automat eliminata din lista de trimiteri, fara a cere vreun fel de confirmare suplimentara. Mai mult, abonatii semnaleaza potentialul mesaj nesolicitat direct noua, nu si engine-ului de email, si in acest fel mentinem ridicata reputatia IP-urilor de pe care trimitem si a domeniilor clientilor nostri. Cam ingineresc paragraful asta, nu ?

PS: Poate va intrebati de ce am blurat numele expeditorului. Nu, nu ne este rusine cu el, din contra chiar, de cateva luni lucram intens pentru a va face o surpriza placuta 😉

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.