Tech: Se inchide SORBS ?

SORBS (Spam and Open-Relay Blocking System), unul dintre blacklist-urile importante si utilizate din industrie, este pe punctul de a se inchide. Dupa anuntul intial privind imposibilitatea de a prelungi contractul de hosting existent si solicitarea de ajutor, Michelle Sulivan a postat astazi un update in care ne anunta ca a primit peste 60 de propuneri si oferte, intre care se gasesc si variante viabile.

SORBS identifica si publica IP-urile serverelor de email ce au probleme de securitate si pot fi folosite de catre spammeri pentru trimiterea propriilor mesaje. Mecanismul de identificare este reactiv, si nu proactiv ca in alte cazuri, in sensul ca sunt scanate doar serverele  care trimit mailuri catre unul dintre serverele SORBS. IP-urile identificate sunt adaugate pe blacklist-ul SORBS, ce poate fi interogat de serverele de email terte pentru filtrarea mailurilor proprii. In acest moment, SORBS raspunde la aprox. 30 de miliarde de interogari zilnic.

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

O părere despre “Tech: Se inchide SORBS ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.