Info: Address book-ul capata greutate

Una dintre cele mai simple metode de a asigura 100% livrabilitatea emailurilor trimise abonatilor sau clientilor este includerea adresei de email a expeditorului in lista de contacte a destinatarului. Chestiunea asta poarta si un nume, si anume address book whitelisting.

Inainte de a respinge, a intarzia sau a pune in Bulk / Spam un email nou sosit, serviciul de email unde destinatarul isi are contul verifica daca adresa de la care emailul vine este in lista lui de contacte si, daca verificarea este pozitiva, emailul ajunge in Inbox invariabil.

Metoda este eficienta, dar este dificil de implementat, deoarece operatia de includere in lista de contacte este facuta de catre abonati.

Iata insa ca in ultimele 3 saptamani o succesiune de modificari vizeaza exact acest mecanism:

02 Iunie 2009Yahoo anunta ca in Inbox vor exista doua filtre noi, Contacts si Connections (pe langa All si Unread), care permit filtrarea emailurilor venite din partea adreselor din lista de contacte

20 Iunie 2009Google anunta ca va afisa automat imaginile emailurilor trimise de catre expeditorii din lista de contacte

21 Iunie 2009Yahoo anunta ca a simplificat mecanismul de adaugare a adreselor in lista de contacte, operatie care se poate face prin drag-and-drop

Si iata ca o chestiune care parea marginala capata din ce in ce mai multa greutate. Ramane de vazut ce strategii de convingere a abonatilor vor gasi si implementa marketerii, deoarece vor avea de depasit cateva obstacole:

–  nu exista posibilitatea de a face campanii de emailing destinate doar celor care nu au adresa de email in lista de contacte, deoarece expeditorul nu primeste nici un fel de feedback despre aceasta operatii

–  sunt destui abonati care nu inteleg mecanismul de adaugare a unei adrese in lista de contacte

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

2 păreri despre “Info: Address book-ul capata greutate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.