Instrumente pentru analiza anti-spam a newsletterului

Scriam intr-un articol anterior despre cum verificarea adresei de expeditor, a subiectului sau altor elemente din newsletter te ajuta sa eviti filtrele de spam. Se intampla uneori ca un newsletter valid sa ajunga in spam doar pentru ca nu este facuta o analiza anti-spam corecta inainte, de aceea am adunat in acest articol cateva instrumente care sa iti usureze munca.

Instrumentele de verificare anti-spam pe care le-am gasit sunt gratuite si functioneaza foarte simplu. Trebuie doar sa introduci codul sursa al template-ului HTML, subiectul de email si alte detalii de expediere (aici dezavantajul este ca vor analiza corect doar continut in limba engleza) si iti va oferi rezultate bazate pe un scor plus alte recomandari pentru newsletterul tau.

Pentru a intelege cum te ajuta aceasta analiza anti-spam, am testat un newsletter propriu cu urmatoarele instrumente:

1. Email Spam Test – analizeaza newsletterul la nivel de subiect de email, continut, link-uri si iti ofera un scor total care trebuie sa fie mai mic de 5.

email-test-analiza-anti-spam

2. Boomerang Free Spam Analysis Tool – iti ofera un scor pentru elementele HTML ale newsletterului si un scor total care trebuie sa fie cel mult 3 pentru a fi livrat fara probleme.

boomerang-analiza-anti-spam

3. SpamAnalyse.com – face cam acelasi lucru ca instrumentele mentionate anterior, cu diferenta ca poti obtine mai multe recomandari legate de continutul newsletterului (ex: cuvantul „click” este unul dintre cele mai uzuale cuvinte din email-urile spam)

spamanalyse-analiza-anti-spam

4. PutsMail – iti scaneaza codul sursa al template-ului tau si ofera informatii despre cum va fi impactul anumitor proprietati din cod in diferiti clienti de email si cum afecteaza per total livrarea in inbox a newsletterului.

putsmail-analiza-anti-spam

5. Lyris Content Checker for Email – iti furnizeaza un scor de spam, dar comparativ cu celelalte instrumente, focusul este pe oferirea unei analize a continutului din email (pentru o buna functionare este recomandat sa introduci continut in limba engleza).

Sper ca aceste instrumente sa te ajute in activitatea ta de email marketing si sa iti usureze munca. Daca folosesti deja alte instrumente pe care nu le-am insclus in aceasta lista, da-ne de stire intr-un comentariu mai jos.

 

Incearca Conectoo Gratuit

Abonare Blog Conectoo

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *