5 practici de evitat intr-o campanie de email

5-practici-de-evitatCrearea unei campanii de email este de multe ori o provocare. Ai nevoie de un continut de calitate, relevant si potrivit pentru audienta ta. Apoi, trebuie ca email-urile sa ajunga in inbox, sa fie deschise, iar in final, sa convinga abonatul de valoarea oferita si sa vanda.

Cum optimizarea unei campanii de email marketing este un proces fara sfarsit, in acest articol am selectat 5 practici care ar trebui evitate la crearea email-ului.

1. Adresa de expeditor greu de recunoscut

Prima curiozitate a unui abonat este sa afle de la cine a primit email-ul, asadar o actiune de deschidere va urma doar daca adresa expeditorului ii este cunoscuta. Indiferent daca este vorba de procesul de abonare sau de primul newsletter, adresa expeditorului trebuie sa contina numele companiei / site-ului unde s-a abonat, sau a unei persoane din cadrul acestuia, precizarea lui fiind extrem de importanta pentru deschiderea email-ului.

2. Subiecte de email lipsite de actiune sau creativitate

Dupa ce a recunoscut expeditorul, abonatul va cauta un motiv pentru a deschide email-ul, iar acest motiv este obligatoriu sa fie exprimat in subiectul de email. Evita formule de genul „Newsletterul lunii septembrie” sau „Oferta zilei”. Incearca in schimb sa scoti in evidenta urmatoarele lucruri:

– Beneficiul imediat care se regaseste in interiorul email-ului;
– Titlul principal al noutatilor din newsletter;
– Repeta principala actiune din newsletter.

Citeste un alt articol scris de noi cu recomandari pentru crearea unor linii de subiect bune.

3. Semne de punctuatie folosite in exces

Sunt doua motive pentru care ar trebui sa eviti folosirea excesiva a semnelor de punctuatie:

– Exprimarea entuziasmului pentru o noutate sau oferta va fi privita cu scepticism sau va fi luata in gluma daca va fi relatata prin semne precum „!!!!!!!!” sau „:-) :-)”;
– Email-urile care folosesc excesiv semne de punctuatie in linia de subiect sau in interior, au sanse mai mari de a fi marcate ca spam.

4. Continut lung

Email-urile lungi au riscul de a-l face pe abonat sa citeasca mai tarziu email-ul, deci minimizeaza interesul acestuia. Un continut bun ar trebui sa creeze rapid engagement si sa ofere valoare intr-un mod cat mai direct, oferind abonatului un text concis care sa-l duca in acelasi timp la o actiune.

5. Linkuri „click aici!”

Linkurile sunt elementele care atrag cel mai usor atentia abonatilor, insa este foarte importanta pozitionarea acestora. Daca fiecare paragraf sau oferta va avea link doar pe un text de genul „Click aici”, amplasat la final, sansa de a creste interactiunea in email este mai mica. Cum folosesti eficient link-urile in email:

– Pune link pe fiecare titlu si imagine. De multe ori, un email este scanat rapid de catre abonat, acesta concentrandu-se pe titluri si imagini, iar acolo este locul potrivit pentru link-urile tale;
– Transforma orice text pe care folosesti link-ul „Click aici pentru a descoperi…” intr-o actiune: „Descopera noua colectie de toamna”.

Ce alte lucruri eviti sa folosesti intr-o campanie de email? Lasa-ne mai jos raspunsul tau in sectiunea de comentarii.

Incearca Conectoo Gratuit

Abonare Blog Conectoo

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.