Frecventa de trimitere: de ce un singur newsletter nu este de ajuns

Utilizarea-email-ului-studiuIntr-o lume din ce in ce mai conectata la multitudinea de servicii si aplicatii pe diverse dispozitive mobile, email-ul inca pastreaza o pozitionare puternica.

Conform ultimului studiu IDC realizat pe 7400 de respondenti cu varste intre 18 si 44 de ani, 78% dintre acestia spun ca citirea email-ului este cea mai frecventa activitate de pe smartphone. Daca email-ul a intrat de mult in obisnuinta consumatorilor, cat de des ar trebui sa trimita o companie email-uri catre acestia? Un newsletter pe luna este suficient sau este nevoie de mai mult pentru a castiga atentia intr-un inbox aglomerat?

Uneori abonatii au nevoie de o reamintire pentru oferta care expira sau produsul pe care inca nu l-au testat si de aceea am identificat mai jos, 4 abordari care te ajuta sa obtii mai multa interactiune de la acestia.

1. Retrimiterea mesajului original

Un email poate fi usor trecut cu vederea si pierdut printre toate newsletterele care apar zilnic, insa aceasta retrimitere trebuie facuta cu atentie, pentru a nu creste numarul de dezabonari.

– retrimite un newsletter dupa o zi, doua sau chiar o saptamana doar abonatilor care nu au deschis email-ul initial;
– schimba linia de subiect, fii mai creativ si incearca sa obtii un numar mic de caractere;
– retrimite intr-o alta zi si ora decat newsletter-ul initial;
– daca detii o lista mare de abonati, testeaza aceasta retrimitere pe un interval mai mic sa poti observa usor impactul pe care il are.

2. Memento-uri cu un continut diferit

O alta abordare este sa trimiti 2-3 email-uri memento in care pastrezi obiectivul initial, dar schimbi continutul. Acest tip de email-uri sunt potrivite pentru notificari despre reinoirea unui abonament, deadline despre biletele la un eveniment, completarea unui chestionar, oferta pentru ziua de nastere, etc.

 3. Email-uri in serie

Aceasta abordare este potrivita mai ales pentru perioada de inceput in care un client se aboneaza. Email-urile de ‘bun venit’ sunt o oportunitate foarte buna pentru a transmite valoarea asteptata de abonat chiar de la inceput: multumirea pentru abonare, prezentarea produsului sau a echipei, setarea asteptarilor, oferirea unui voucher cadou, etc.

Obiectivul acestor email-uri in serie este ca noul abonat sa beneficieze de o experienta cat mai buna la inceput, o etapa care se poate castiga increderea abonatilor si ulterior mentinerea unei comunicari din care fiecare are de castigat.

4. Email-uri bazate pe actiunile abonatului

Actiunile pe care un abonat le face in interiorul site-ului ne pot oferi informatii despre pozitia lui in cadrul procesului de cumparare si de aceea este important sa intervenim intr-un mod cat mai relevant.

Abandonarea cosului de cumparaturi, descarcarea unui ebook sau accesarea contului, implica deja un pas in plus fata de ceilalti vizitatori care petrec timp pe site, insa nu ajung sa faca nimic. De aceea, trimiterea unor email-uri relevante poate conduce la un engagement mai mare cu acestia si in final, la vanzari mai mari.

Trimiterea mai multor email-uri poate parea o activitate consumatoare de resurse, insa odata realizat un sistem bazat pe un continut relevant, cu remindere la momentul potrivit si care sa nu deranjeze abonatii, acestea pot aduce mai multe conversii si pot imbunatati relatia dintre client si abonat.

Incearca Conectoo Gratuit

Abonare Blog Conectoo

 

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

2 păreri despre “Frecventa de trimitere: de ce un singur newsletter nu este de ajuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.