4 pasi catre o relatie buna cu abonatii tai

Intalnim in ultima vreme din ce in ce mai multi clienti interesati de relatia cu abonatii lor si care sunt in cautarea unor metode de inbunatatire a acesteia.

Construirea unei relatii pe termen lung intre o organizatie si un abonat este foarte importanta, deoarece in cazul unei bune practici acesta din urma poate deveni un adevarat ambasador al companiei si al serviciilor ei. O reteta pentru acest obiectiv nu exista, insa exista un element cheie: continutul.

Un continut relevant, cu o utilitate cat mai constanta, va duce intotdeauna interesul abonatului la un nou nivel si va continua sa fie determinant pentru crearea unui angajament fata de abonati. In plus exista cateva tactici care te pot ajuta sa cresti acest angajament cu fiecare abonat al listei:

1. Un program de “Bun venit!” bine stabilit – curiozitatea unui abonat nou trebuie sa fie incurajata chiar de la inceput si e bine sa fie anuntat planul comunicarii viitoare (frecventa trimiterilor, subiectele abordate).

2. Relevanta – Pentru a ajunge sa pui in practica aceasta tactica, trebuie sa ai in primul rand o gestionare buna a bazei de date. Folosirea filtrelor si a segmentarii cu ajutorul campurilor din lista este vitala pentru o comunicare relevanta care sa aduca valoare.

3. Programe de “win-back” – Participarea la deschiderea unor emailuri este de-a lungul timpului incetinita. Pentru a relua un trend optim de interactiune cu emailul, se pot folosi diverse metode de incentivare sau diverse formulari personalizate (“Ne-a fost dor de tine, Paul”, “Avem nevoie de tine inapoi”, etc.).

4. Interactiunea cu abonatii inactivi – De multe ori, intr-o baza de date realizata de-a lungul timpului, exista o parte de abonati inactivi care probabil au uitat de tine. Cei care nu au mai deschis un email de 6-12 luni sunt catalogati drept inactivi si cea mai importanta actiune in acest stadiu este o separare de intreaga lista si inceperea unui program de re-engagement.

Au fost utile aceste tactici? Afla si despre studiul legat de locul unde se deschid cele mai multe email-uri.

Incearca Conectoo Gratuit

Abonare Blog Conectoo

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

6 păreri despre “4 pasi catre o relatie buna cu abonatii tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.