Cum te influenteaza noul design Promotions Tab din Gmail

Cum anul trecut Gmail ne facea introducerea la o noua organizare a inboxului, de data aceasta ne este pregatit un nou design pentru Promotions Tab, locul unde fiecare newsletter vrea sa se faca vazut.

Momentan, Gmail a lansat (sursa) noua interfata doar pentru utilizatorii care s-au inscris pentru testare, dar probabil in curand toti utilizatorii Gmail vor putea alege modul in care vad newsletterele din tab-ul Promotions. Design-ul are o tenta mai sociala si pune in valoare imaginile utilizate in newsletter, in genul aplicatiei Pinterest.

Gmail Promotions Tab

Ce trebuie sa stii despre noul Gmail Promotions Tab

– Featured image

Asa cum observam din preview-ul de mai sus, newsletterul este reprezentat de o imagine mare (fetured image) si de un icon, de obicei logo-ul companiei. Pentru a putea controla ce imagini sa fie afisate, va trebui sa implementezi un scurt cod in HTML-ul fiecarui newsletter, numit ‘schemas’. De retinut faptul ca pot fi utilizate imagini .jpg, .png si .gif, insa gif-urile vor fi afisate static.

Promotions Tab design

Alternativa este sa lasi newsletterul pe mainile Gmail pentru ca acesta are un algoritm propriu de selectie a unei imagini in cazul in care nu implementezi ‘schema’ in HTML. Varianta aceasta nu este de preferat pentru ca poate fi o imagine buna, dar incadrata gresit sau, in cel mai rau caz, imaginea poate fi ignorata complet, vezi exemplul de mai jos.

promotion-tab-gmail

Cel mai bine este sa folosesti un tool care iti creeaza cod-ul pentru HTML mai usor. Il gasesti aici.

– Imaginea expeditorului

In noul Promotions Tab, icon-ul va fi de cele mai multe ori reprezentat chiar de logo-ul companiei. Acesta este preluat din pagina de Google+, deci ar trebui sa te asiguri ca site-ul tau are un profil verificat de Google. Daca inca nu ai setat acest lucru, gasesti aici toate detaliile pentru a face asta.

– Nume expeditor si linie de subiect

Numele expeditorului si linia de subiect sunt preluate la fel, insa daca ai un numar mare de deschideri in Gmail, ia in considerare faptul ca in noul design va fi vizibil un numar de 20 de caractere pentru nume si pana la 75 de caractere pentru subiectul de email.

Este interesant de vazut care va fi impactul noului design in varianta mobile a Gmail-ului, insa cu siguranta vom avea update-uri de la ei in cazul in care aceasta perioada de experimentare va fi una care sa-i convinga sa implementeze noul design pentru toti utilizatorii.

Totusi, pentru moment este bine de stiut aceste intentii pentru Promotions Tab, mai ales daca activitatea ta de newsletter este orientata catre o baza de date cu adrese de Gmail, insa va trebui sa asteptam o decizie finala pentru a trece la optimizari in acest client de email. Pana atunci, promitem sa te tinem la curent cu noi update-uri.

sursa foto

Tudor Iacob

Scris de Tudor Iacob. Pe blogul Conectoo gasesti resurse utile care te ajuta la optimizarea activitatii tale de email marketing. Afla totul despre cum poti creste vanzarile tale prin newsletter. Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noastre articole pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.